Formule Ave Sante +

Een uitbreiding op de Ave Sante formule

Om uw levenskwaliteit verder te verbeteren kan u de standaard Ave Sante formule uitbreiden met sessies sportbegeleiding. Dit is ook afzonderlijk beschikbaar en kan naar voorkeur onmiddellijk in de standaardformule of pas later geactiveerd worden.

Sportbegeleiding

Lichaamsbeweging is de basis voor een goed werkende biologische machine, en dus heel belangrijk in een nieuwe gezonde levensstijl. Daarom is er voor wie nog geen sport beoefent of bijkomende beweging zoekt de Ave Sante sportbegeleiding: een combinatie van spierverstevigende oefeningen en sessies op de loopband, opnieuw 6 weken lang.

Waarom spierverstevigende oefeningen?

 • Het lichaam wordt gestroomlijnder en steviger, zodat kleding mooier staat.
 • Krachttraining verbetert uw houding en geeft een slankere uitstraling.
 • Het vermindert rugklachten en nekklachten tot 90%.
 • Krachtige spieren vragen meer energie en verhogen de stofwisseling, zelfs tot 30 uren na de training. Dit is het hoogste rendement dat u met een afslankactie kan bewerkstelligen.

Waarom snelwandelen, joggen of hardlopen?

 • U krijgt een grotere spiermassa, een kleiner vetpercentage, stevigere botten en een betere conditie.
 • Bewegen helpt uw energiebalans in evenwicht te houden, waardoor u niet verdikt (of vermagert).
 • Regelmatig bewegen vermindert de kans op hart- en vaatziekten, een te hoge bloeddruk, osteoporose, diabetes type 2, overgewicht en kanker aan de dikke darm.
 • Bewegen kan uw kans op depressie verminderen en stress tegengaan.

Looptoestel

Vanaf de eerste consultatie beginnen we met het aanleren van spierverstevigende oefeningen voor het hele lichaam, die gedetailleerd worden uitgelegd. Fout uitgevoerde oefeningen leveren immers niet de gewenste effecten op. Deze oefeningen zijn voor u gebundeld en met een aantal dagdagelijkse voorwerpen hebt u uw fitnesscentrum thuis, het hele jaar door! Deze oefeningen herhaalt u dan thuis minstens tweemaal per week. Niet nog eens extra de deur uit dus en niet meer dan 20 minuten in beslag genomen.

Bij de tweede consultatie, en aansluitend op het controlemoment, gaan we trainen met de hartslagmeter op de loopband. Dit programma komt u ook de vier resterende weken herhalen, aansluitend op de consultatie. Zo verspeelt u geen kostbare tijd. (Een loopband dient niet enkel om te lopen; de intensiteit kan variëren van rustig wandelen, over snelwandelen, tot joggen of hardlopen.) Er wordt altijd bewogen op een aangepast niveau.

Tarieven

 • Sportbegeleiding: € 75
 • Afzonderlijke training loopband mogelijk met tienbeurtenkaart: € 35
 • Afzonderlijke sessie spierverstevigende oefeningen: € 25

 

Afspraken kunnen tot 24u vooraf kosteloos geannuleerd worden.

 

Extra motivatie

Er is ook een motivatiemap beschikbaar voor uitleenbeurten. Deze helpt u te blijven beseffen waarom uw inspanningen de moeite waard zijn. Er zijn 101 redenen, maar ze worden wel eens vergeten in de strijd naar een gezond leven. Een naslagwerk met pakkende verhalen, maar ook met wetenschappelijke theorieën en leuke weetjes. Enkel voor klanten van de Ave Sante formules en dit volledig gratis. Vraag er dus naar!